Gelderland

Zeventien inschrijvers willen coffeeshop starten in Doetinchem

Zeventien inschrijvers willen coffeeshop starten in Doetinchem
Zeventien inschrijvers willen coffeeshop starten in Doetinchem © REGIO8 (archief)
DOETINCHEM - Zeventien kandidaten hebben zich gemeld om een nieuwe coffeeshop te beginnen in Doetinchem. De nieuwe wietwinkel kan, als de aanvraag voorspoedig verloopt, in het najaar de deuren openen.
Gegadigden konden zich sinds eind januari melden bij de gemeente, nu volgt een verdere schifting van de aanmelders. “Op dit moment wordt onderzocht of de inschrijvingen op tijd en juist zijn gebeurd en of zij voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan loting”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Zijn er meerdere gegadigden die aan alle voorwaarden voldoen dan vindt er een loting plaats.” Deze loting, onder toezicht van een notaris, moet voor 8 april plaatsvinden.
Vanuit die trekking ontstaat een rangorde van aanvragers. Degene die bovenaan de lijst staat, gaat als eerste de aanvraagprocedure in. Een van de inschrijvers op de vergunning is de voormalig eigenaar van ’t Rotterdammertje aan de Varsseveldseweg. Hij hoopt een nieuwe coffeeshop te kunnen openen in een pand aan De Veemarkt.

Minder aanvragers

Bij de vorige inschrijving voor een coffeeshop, in 2019, hadden zich in totaal 22 mensen gemeld. Toen ging de vergunning uiteindelijk naar Diamond. Deze wietzaak aan de Dr. Huber Noodtstraat bij het centrum is op dit moment de enige in de gemeente. Burgemeester Mark Boumans wil een extra coffeeshop toestaan vanwege een toename in de straathandel.