Arnhem en omstreken

Verkoop carnavalskleding leidt tot drukte: 'We blijven Hollanders'

Beetje bij beetje worden de mensen binnengelaten
Beetje bij beetje worden de mensen binnengelaten © RTV Connect
ZEVENAAR - Een enorme rij staat er met mensen die op zoek zijn naar iets nieuws, iets met pailletten, een onesie of misschien wel een uniform. Kruitwagen kledingverhuur uit Zevenaar verkoopt 4 en 5 februari zijn carnavalskleding. Meer dan 1.000 stuks worden er aan de man gebracht.
“Allemaal voor een mooie prijs”, laat eigenaresse Monique Kruitwagen weten. Het bedrijf neemt afscheid van de ruime collectie carnavalskleding. “We groeien uit onze voegen.” De kleding is altijd verhuurd geweest en nu is het volgens de eigenaresse tijd om er afstand van te doen.
“Ik heb geen idee wat we er van moeten verwachten”, grinnikt Kruitwagen. Terwijl er buiten het schuttersgebouw van EMM in Ooy langzamerhand een steeds grotere rij ontstaat. Honderden mensen sluiten zich aan om de inkopen te doen voor het feest.
“Dat het zo druk zou worden had ik ook niet verwacht”, vertelt Kruitwagen. “Het is een soort pop-up store en we hebben het nog nooit gedaan dus ik had geen idee.” De Slenterweg in Zevenaar staat vol met auto’s en het verkeer moet zelfs geregeld worden.