Liemers

TVDidam krijgt een smashcourt multifunctionele baan

TVDidam krijgt een smashcourt multifunctionele baan
TVDidam krijgt een smashcourt multifunctionele baan © REGIO8
DIDAM - Open Club de Nevelhorst wil geen outdoor squashbaan meer realiseren bij de tennisvereniging in Didam, maar gaat nu voor een zogenaamde 'smashcourt multifunctionele baan'. Op dit multicourt kunnen sporters naast tennissen, onder meer ook volleyballen en voetballen.
“We hebben de aanvraag voor de wijziging ingediend bij de gemeente, omdat de outdoor squashbaan nog erg in ontwikkeling is”, vertelt Eric Jansen van Open Club de Nevelhorst en voorzitter van de tennisvereniging. “Er staat er maar één in Nederland, in Amsterdam. Dan zou Didam de tweede worden.” Zo maakt Jansen zich zorgen over geluidsoverlast voor buren als er buiten wordt gesquasht in Didam: “Dan hadden we nog meer maatregelen moeten treffen dan we al doen." De Open Club zocht een alternatief en dat is de multicourt geworden. “Op deze baan kan onder andere rolstoeltennis worden gespeeld, maar ook bijvoorbeeld volleybal of voetbal. Het is multifunctioneel”, vertelt Jansen. Deze baan is duurder dan de squashbaan, maar de hogere uitgaven worden gedekt door een kostenbesparing bij voetbalclub DVC’26. 
In totaal is er voor de aanleg van de nieuwe sportvoorzieningen door Montferland bijna vijf ton beschikbaar gesteld. Daarvoor wordt ook bij voetbalvereniging DVC'26 een krachtheuvel uitgebreid en bij turnvereniging Margriet een interactieve speelmuur gebouwd. Om dit te kunnen realiseren heeft Open Club de Nevelhorst een aanvraag gedaan bij de gemeente voor een financiële bijdrage om een extern bureau in te huren, maar dat verzoek is afgewezen. “Wij hadden gehoopt dat we bureau Kragten konden inzetten, tegen een bepaald kostenplaatje. Het is best professioneel allemaal en wij zijn daar eigenlijk niet voor opgeleid”, vertelt Jansen. “Nu moet de begeleiding en ondersteuning allemaal gebeuren door vrijwilligers.” Bureau Kragten heeft de Open Club gedurende het gehele project begeleid.

Opening

De nieuwe sportvoorzieningen zullen, als alles volgens planning verloopt, in mei worden geopend. “We beginnen waarschijnlijk in maart of al in februari met bouwen, als het weer mee zit”, geeft Jansen aan. “Dan hopen we in mei alles klaar te hebben op de accommodaties en dat Didam een aantal mooie sportvoorzieningen erbij heeft.” De Open Club hoopt hiermee jong en oud aan het sporten te krijgen.