Achterhoek

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen
Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen © REGIO8 (archief)
DOETINCHEM - Het bedrijf Trots op de Achterhoek, onder meer bekend van de sokken in de kleuren van de Achterhoekse vlag, is overgenomen door Sterkmakers. Huidig eigenaar Dion Teloh blijft betrokken als ambassadeur, maar kiest ervoor om fulltime actief te blijven voor het Doetinchemse sportbedrijf Sport-ID.
“Voor mij is het na 3,5 jaar een mooi moment om een stapje terug te doen”, zegt Teloh, die met zijn functie bij het Doetinchemse sportbedrijf en zijn rol bij het bedrijf de afgelopen jaren behoorlijk geleefd werd. Trots op de Achterhoek ontstond in 2019 toen het ontwerp van de Achterhoekse vlag rechtenvrij ter beschikking werd gesteld. Dit gebeurde na een wedstrijd vanuit De Feestfabriek. “Daar zijn we ze ook heel dankbaar voor”, zegt Teloh, die denkt dat zijn producten hebben bijgedragen aan het vermarkten van de regio. “Of het in Den Helder of Texel is, van Groningen tot Limburg, het gaat overal heen. Het is leuk om te zien dat Achterhoekers die op andere plekken wonen zich nog steeds zo verbonden voelen met de regio.”
Wat begon met de verkoop van Achterhoekse sokken is uitgeroeid tot een volwaardig bedrijf, waar binnenkort ook een nieuwe medewerker wordt aangenomen om Teloh te vervangen. Het assortiment bestaat onder meer uit puzzels, mutsen, sjaals, deurmatten en slippers. Inmiddels zijn er verspreid door de regio meer dan dertig verkooppunten voor Trots op de Achterhoek. “Ik blijf achter de schermen betrokken om advies te geven”, zegt Teloh over zijn rol als ambassadeur. “Zo komen er aankomend jaar weer een paar unieke Achterhoekse producten bij.”