Rijk van Nijmegen

Hardlopers belopen Schotse Munro’s

Jan Fokke Oosterhof en Geert van Nispen
Jan Fokke Oosterhof en Geert van Nispen © RN7
NIJMEGEN - Jan Fokke Oosterhof en Geert van Nispen gaan vanaf 20 maart de Munro’s in Schotland beklimmen. Dat is een rennende tocht van 282 bergentoppen.
De twee Nijmegenaren gaan een aantal Nederlanders voor. Hoeveel Nederlanders het geprobeerd hebben weten we niet, maar vijftien Nederlanders hebben de tocht weten te voltooien. Oosterhof en van Nispen zijn van plan de snelste Nederlandse tijd ooit neer te zetten. Daarom hopen ze dat ze vier maanden over de tocht zullen doen. Oosterhof laat weten dat ze een zware tocht tegemoet gaan zien “We zouden eerst eigenlijk 1 februari al vertrekken, maar we hebben achteraf besloten om toch 20 maart te gaan, om onszelf wat meer tijd te geven om voor te bereiden. Het zal zeker een zware tocht worden met veel kilometers en vervelend weer. We gaan in het staartje van de Schotse winter, dus het zal koud en nat worden.”
Op het gebied van voeding staan twee pallets vol met sporteten voor ze klaar in Schotland. Hier zitten onder ander gelshotjes en energierepen in. De mannen nemen dit mee in rugzakken waar ook waterdichte handschoenen en jassen in zitten.
Ter voorbereiding zijn de mannen inmiddels al twee maanden drie keer per week aan het trainen. Dit doen ze vooral op de Duivelsberg in Ubbergen. Hier werken ze vooral met de hoogteverschillen in het bos om te wennen aan het omhooglopen. Ook doen ze aan lange duurlopen om te trainen. Meer informatie over hoe ze dit aanpakken en de rest van hun avontuur in Schotland kun je vinden op de sites van Geert van Nispen en Jan Fokke Oosterhof.