Achterhoek

Get A Grip amuseert teams op weg naar Noordkaap

Get A Grip amuseert teams op weg naar Noordkaap
Get A Grip amuseert teams op weg naar Noordkaap © REGIO8
DOETINCHEM - Het online radiostation Get A Grip maakt vanuit Doetinchem iedere dag een twaalf uur durende uitzending voor Navigate North, een toertocht naar de Noordkaap. De radiomakers voorzien de rijders op hun weg naar het koude Noorden van GPS-coördinaten, ze verzorgen het nieuws en draaien muziek.
“38 teams rijden vanaf Denemarken naar het uiterste puntje van de Noordkaap en ze krijgen dagelijks allerlei opdrachten”, laat dj Balthazer van Puffelen namens Get A Grip, een radiostation met mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt, weten. De tocht begon vrijdag en duurt een week. Onderweg gebeuren regelmatig onverwachte dingen, waar de radioshow op aan moet sluiten. “We hadden een team aan de telefoon die moest uitwijken voor een vrachtwagen, die reden de auto in elkaar”, schetst Van Puffelen de hectiek op sommige momenten. “We gaan alle teams bellen als er dingen gebeuren, ook kunnen de mensen thuis een boodschap in spreken voor teams. Ik kan mij voorstellen dat er ook allerlei papa’s en mama’s meerijden en hoe leuk is het als je even een boodschap van je dochter krijgt op de radio.”
De samenwerking met Get A Grip bevalt ook de organisatie van de toertocht goed. “Ik vind het onwijs leuk”, aldus Vincent Wedekind van Navigate North. “Ik vind de interactie met de teams heel erg leuk, maar ik vind het ook leuk dat mensen het spannend vinden om een interview te doen en dat moeten leren. Je hoort ze soms een beetje stuntelen op de radio, maar daar kan ik enorm van genieten.” Hij verwacht dat het online-radiostation uit Doetinchem de komende jaren een rol blijft spelen in de wedstrijd: “Dit gaan we wel een paar jaartjes volhouden.”

Liedjes aanvragen

De teams van Navigate North genieten ook van de muziek van het Achterhoekse online-radiostation. “Af en toe wordt er voor jou een liedje aangevraagd en dat is leuk”, laat deelnemer Bart Walraven vanuit het noorden weten. “Ook het aanvragen van een nummertje voor een ander team, om op te peppen om of te pesten, is hartstikke leuk om te doen.”

‘Geen duidelijkheid’

Niet alleen voor de rijders is de tocht een avontuur. Voor de jonge radiomakers is het elke dag ook weer een verrassing wat er gebeurt: “We weten eigenlijk net zo veel als de rijders van Navigate North”, laat radiomaker Thom Redlich weten. “De enige duidelijkheid die ik heb, is dat ik geen duidelijkheid heb.” Sean Bloemendaal vult aan: “Het is een heel nieuw avontuur voor mij, ik heb wel voor hetere vuren gestaan maar dit is een heel nieuw vuur dat ik moet trotseren."

Andere kleding

De dj's van Get A Grip maken één week lang twaalf uur per dag radio en dat is niet altijd even gezellig. “Tuurlijk zul je elkaar niet even aardig vinden, maar over het algemeen zijn we wel een goed team”, geeft Sean toe, die volgend jaar zelf ook wel mee wil rijden: “Dat lijkt me een heel mooi idee, maar dan moet ik wel andere kleding aan.”
Hoewel de uitzending niet te volgen is via de radio, kunnen mensen het wel vinden op de app en de website van Navigate North.