Achterhoek

Minister bezoekt Achterhoek als afsluiter van Regio Deal

Minister bezoekt Achterhoek als afsluiter van Regio Deal
Minister bezoekt Achterhoek als afsluiter van Regio Deal © REGIO8
ULFT - Als afsluiter van de Regio Deal die in 2019 werd afgesloten bracht minister Hanke Bruins Slot maandag een werkbezoek aan de Achterhoek. Ze zag onder meer in het innovatiecentrum CIVON in Ulft wat er met de miljoeneninvesteringen vanuit het Rijk is gebeurd.
“Ik ben hier om te kijken naar de goede dingen die zijn gebeurd met het geld van de Regio Deal”, geeft minister Bruins Slot aan. In totaal zijn er de afgelopen drie jaar 86 projecten ontrold. Binnen de Regio Deal is er Rijksgeld beschikbaar, maar ook ondernemers uit de Achterhoek en lokale overheden trokken de portemonnee. Het geld is onder meer ingezet voor Uuthuuskes en het Grensland College. In het CIVON zijn studenten van het Graafschap College met verschillende projecten bezig geweest. “Het is heel mooi om te zien hoe mbo-studenten hier werk maken van techniek en innovatie”, aldus Bruins Slot.
In februari hoopt de Achterhoek groen licht te krijgen voor een nieuwe Regio Deal. Het plan is in november ingediend. In totaal wordt er met ‘Groeien in kwaliteit, delen in geluk’ een bedrag van veertig miljoen euro aan Den Haag gevraagd. Mark Boumans, voorzitter van 8RHK Ambassadeurs, heeft goede hoop dat ook die deal wordt toegekend, hoewel Bruins Slot maandag nog geen toezegging deed: “We horen ook van de minister dat ze vindt dat we het echt goed gedaan hebben, daar ben ik erg blij mee.”