Achterhoek

Honderden nieuwe laadpalen nodig in Oude IJsselstreek

Honderden nieuwe laadpalen nodig in Oude IJsselstreek
Honderden nieuwe laadpalen nodig in Oude IJsselstreek © REGIO8
ULFT - Oude IJsselstreek heeft honderden nieuwe laadpalen nodig om voldoende mogelijkheden te hebben om elektrische voertuigen op te laden. De ambitie is onderdeel van de nieuwe laadvisie van de gemeente, die nog door de raad moet worden goedgekeurd.
Op dit moment zijn er ongeveer vierhonderd elektrische voertuigen in de gemeente, maar dit aantal neemt de komende jaren sterk toe, zo is de verwachting. Om te zorgen dat er voldoende plekken zijn om op te laden, moeten er flink wat nieuwe laadpalen bijkomen. Op dit moment zijn er in Oude IJsselstreek ongeveer 37 laadpalen, met in totaal 74 laadpunten. In 2025 zijn er volgens de gemeente ongeveer tweehonderd laadpunten nodig. Deze behoefte is in 2030 gegroeid naar 460 laadpunten.
Na twee informatiebijeenkomsten is er inmiddels een plankaart ontwikkeld met plekken voor de laadpalen. Oude IJsselstreek wil zelf elk jaar in ieder geval dertien palen plaatsen. Daarnaast is er voor inwoners de mogelijkheid om zelf een aanvraag te doen. Het onderwerp wordt in februari besproken in de gemeenteraad. De eerste nieuwe laadpalen moeten vanaf mei dit jaar worden geplaatst.