Achterhoek

Oude IJsselstreek kan 'weesfietsen' weghalen bij stations

Oude IJsselstreek kan 'weesfietsen' weghalen bij stations
Oude IJsselstreek kan 'weesfietsen' weghalen bij stations © REGIO8
VARSSEVELD - Oude IJsselstreek kan bromfietsen en fietsen die te lang geparkeerd staan bij stations en bushaltes voortaan laten weghalen. Volgens de gemeente staan er op dit moment erg veel ‘weesfietsen’ op de stations in Varsseveld en Terborg.
“Een deel hiervan zijn vermoedelijk fietsen die niet meer gebruikt worden, maar nog wel in een goede rij technische staat zijn”, laat de gemeente Oude IJsselstreek weten. Omdat er zoveel zogenaamde ‘weesfietsen’ staan, kunnen andere inwoners hun rijwielen niet meer in het rek zetten. Als bij een controle blijkt dat een fiets langer dan 28 dagen op dezelfde plek staat, kan deze voortaan worden meegenomen naar de gemeentewerf. Vervolgens wordt bekend gemaakt welke rijwielen zijn weggehaald. Inwoners hebben dan dertien weken de tijd om de fiets alsnog op te halen.
In de zomer wordt er niet gecontroleerd vanwege de zomervakantie op scholen. “Dit in verband met het mogelijk langdurig afwezig zijn van studenten”, aldus de gemeente, die hoopt zo meer ruimte te creëren bij stations. “Op deze manier ontstaat er weer meer ruimte in de fietsenstallingen en kunnen inwoners hun fiets netjes in de stalling kwijt.”