Rijk van Nijmegen

Jongeren kunnen elkaar weer ontmoeten bij De Dispel in Ooij

De Dispel in Ooij
De Dispel in Ooij © Forte Welzijn
OOIJ - Weggestopt in de kelders van dorpshuis De Sprong verzamelde de Ooijse jeugd zich al jaren geleden voor de disco en andere activiteiten. Je ging toen naar 'de Soos' of 'het Keldertje'.
Jongerenorganisatie Dispel (Disco & Spel) organiseert nog steeds één keer per maand activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar. Sinds 2009 gebeurt dit in een eigen gebouw aan Rietlanden 5 in Ooij.

Jongerencentrum

Ook jongeren van 12 tot en met 23 jaar kunnen daar voortaan iedere woensdag van 15:00 – 18:00.u. terecht. Het jongerencentrum geeft jongeren een plek om elkaar te ontmoeten, te chillen of voor een goed gesprek met een van de jongerenwerkers. Ook kunnen ze gamen, biljarten of tafeltennissen.

Talentontwikkeling

Naast elkaar ontmoeten wordt er aandacht besteed aan talentontwikkeling. Zo organiseren jongeren met ondersteuning van de jongerenwerkers zelf activiteiten. De jongerenwerker van Forte is er voor de jongeren. Jongerenwerker Dennis: “Als je altijd maar normaal doet, zul je nooit weten hoe geweldig je kunt zijn.”