Rijk van Nijmegen

Eigenaren Lepoutre stoppen met cafés in Wijchen en Grave

Lepoutre
Lepoutre © RN7
WIJCHEN - Roberé Lepoutre en Roeland Pansier hebben besloten hun friettent(en) te verkopen aan het Bakhuus. Dit doen de twee eigenaren met veel pijn in hun hart, maar ze zien het wel als het juiste moment om met het familiebedrijf te stoppen. Vanaf één maart zullen ze hun werkzaamheden in Wijchen en Grave neerleggen.
Bakhuus zal de vier zaken overnemen van de twee heren. Ook hebben ze nog een vestiging in Oss, maar deze houden ze wel. Ze willen hier een soort luxe snackbar van maken, waar ook geserveerd wordt. Dit zal dan de enige plek zijn waar ze nog werken. “Ja, we zijn nu 58 en 60 en er is geen andere vervanger voor ons. We werken momenteel nog steeds veel uren en het is nu tijd om ook wat meer tijd met de familie door te brengen.”

Moeilijk om de mededeling te brengen

De eigenaren vonden het wel zeer pijnlijk om aan de medewerkers te vertellen dat ze ermee gingen stoppen. Vooral voor Roberé Lepoutre was het even slikken, zijn familie heeft de snackbar al 60 jaar. “Mijn ouders zijn hiermee begonnen en ik hielp als klein jongetje van drie al af en toe mee. Dan gaf ik bijvoorbeeld de kwartjes die mensen betaalde aan mijn vader.” De vader van Lepoutre overleed in 2013. “Er hangt een foto van hem bij onze snackbar in Grave, ik ben daar toch wel een aantal keer langs gelopen met een knoop in mijn maag voordat ik het aan de medewerkers ging vertellen. Dat was wel emotioneel.”
De werknemers hoeven zich geen zorgen te maken, die mogen (als ze dat willen natuurlijk) onder de nieuwe eigenaar gewoon blijven. Ook is er een afspraak gemaakt de in ieder geval voor de aankomende anderhalf tot twee jaar zoveel mogelijk hetzelfde zal blijven, waaronder de naam van de zaken.