Achterhoek

Geen les op Graafschap College vanwege staking in openbaar vervoer

Geen les op Graafschap College vanwege staking in openbaar vervoer
Geen les op Graafschap College vanwege staking in openbaar vervoer © REGIO8
Alle praktijklessen van het Graafschap College gaan vrijdag niet door. Studenten krijgen digitaal les vanwege de staking van Arriva-personeel, waardoor het openbaar vervoer in de Achterhoek deels stilligt.
“We dachten woensdag nog dat een deel van het openbaar vervoer eruit zou liggen, maar we weten nu dat alles eruit ligt”, aldus een woordvoerder van het Graafschap College. Personeel van Arriva staakt vanwege de cao-onderhandelingen, waardoor er geen of minder treinen en bussen van de vervoerder rijden. Studenten hebben inmiddels te horen gekregen dat alle praktijklessen zijn geschrapt. Examens op locatie gaan wel door, maar er wordt ook een extra ‘examenkans’ geboden aan leerlingen die niet naar school kunnen komen.
Het overgrote deel van de lessen gaat volgens het Graafschap College online door. “We zijn ook blij dat we zo snel kunnen schakelen, twee jaar geleden was dit niet mogelijk geweest”, zegt de woordvoerder, doelend op de online lessen in coronatijd. “Als er meer stakingen volgen, schakelen we wanneer het nodig is. We houden de situatie nauwlettend in de gaten.”