Achterhoek

Inschrijving voor nieuwe coffeeshop in Doetinchem van start

Inschrijving voor nieuwe coffeeshop in Doetinchem van start
Inschrijving voor nieuwe coffeeshop in Doetinchem van start © REGIO8
DOETINCHEM - Mensen die een coffeeshop willen beginnen in Doetinchem kunnen zich vanaf woensdag 25 januari melden bij de gemeente. De inschrijving voor een vergunning voor vijf jaar wordt dan geopend, met kaders voor gegadigden.
De nieuwe coffeeshop moet in een pand komen met een horecabestemming. Ook moet de wietwinkel aan de rand van het centrum of aan één van de invalswegen richting de stad komen. Op de website van de gemeente is informatie geplaatst over de procedure, evenals een meldingsformulier. Tot dinsdag 7 februari kunnen mensen zich melden, daarna volgt een toets of de partij aan de gestelde voorwaarden voldoet. Uit een loting onder toeziend oog van een notaris vloeit vervolgens een gegadigde voort.
Een van de inschrijvers op de vergunning is de voormalig eigenaar van ’t Rotterdammertje aan de Varsseveldseweg. Hij hoopt een nieuwe coffeeshop te kunnen openen in een pand aan De Veemarkt. Op dit moment is er één coffeeshop in de stad, Diamond aan de Dr Huber Noodtstraat. In het verleden waren dit er drie. Naast Diamond zaten er ook coffeeshops aan De Veemarkt (Bazaar) en de Varsseveldseweg (’t Rotterdammertje). Burgemeester Mark Boumans wil een extra wietzaak toestaan vanwege een toename in de straathandel.