Rivierengebied

Bolton gaat woningen in Ophemert ontwikkelen en bouwen

Impressie woningbouwproject Slingerbos in Ophemert
Impressie woningbouwproject Slingerbos in Ophemert © Gemeente West Betuwe
OPHEMERT - Ophemert wordt in 2024 uitgebreid met 50 koopwoningen. Ontwikkelaars konden zich aanmelden voor het woningbouwproject Slingerbos. Er kwamen tientallen aanmeldingen binnen, Bolton Ontwikkeling uit Woerden kwam met het winnende plan.
Bolton kwam met een plan waarbij nul-op-de-meterwoning worden gerealiseerd en waarbij de woningen natuurinclusief en klimaatadaptief worden gemaakt. Met de bouw worden zoveel mogelijk hergebruikte (circulaire) materialen gebruikt. Met deze woningen is Ophemert klaar voor de toekomst!

Duurzaam plan

Het is een duurzaam plan met een diversiteit aan woningen met een dorpse uitstraling. In de woonwijk komen 50 koopwoningen waaronder starterswoningen, seniorenwoningen en vrijstaande woningen in verschillende prijsklassen. Daarnaast realiseert woningcorporatie de Kernen 15 sociale huurwoningen. Het doel is om in 2024 te bouwen, zodat bewoners eind 2024 kunnen wonen in Ophemert.
Een sfeerimpressie van het plan van Bolton Ontwikkeling B.V. is te bekijken op www.westbetuwe.nl/woningbouw-ophemert-slingerbos. De komende tijd werkt Bolton het plan verder uit op detailniveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de architectuur van de woningen.

Verkoopprocedure

Woningbouw is een belangrijk item in West Betuwe. In het woningbouwprogramma staat dat de gemeente 2600 woningen wil realiseren. In het verleden heeft de gemeente grond gekocht aan de rand van Ophemert. Deze grond gaat gebruikt worden voor het woningbouwproject Slingerbos.
In het voorjaar van 2022 is het verkoopproces van de woningbouwlocatie Slingerbos in Ophemert opgestart. De voorselectie is in het voorjaar afgerond en daaruit zijn drie marktpartijen voortgekomen. Op 20 september heeft het college van B&W de kaders van deze selectiefase vastgesteld. De geselecteerde partijen hebben van 21 september tot 11 november 2022 de mogelijkheid gehad om hun bieding uit te werken en in te dienen. Op basis van deze beoordeling heeft Bolton Ontwikkeling B.V. de verkoopprocedure gewonnen.