Rijk van Nijmegen

Eigen gastank in tuin steeds populairder

Eigen gastank in tuin steeds populairder
Eigen gastank in tuin steeds populairder
NIJMEGEN - Propaangas. Veel mensen gebruiken het zonder dat ze het door hebben. Denk bijvoorbeeld aan terrasverwarmers en BBQ’s waar je een gasfles voor gebruikt. Maar je kunt het ook gebruiken voor het verwarmen van panden.
Dan heb je natuurlijk een grotere tank nodig, maar het is wel een stuk goedkoper. Steeds meer bedrijven en inwoners in het Nijmeegse buitengebied maken daarom graag gebruik van deze alternatieve energievoorziening. Energieleverancier Antargaz merkt dat steeds meer bedrijven, maar ook inwoners van het Nijmeegse buitengebied, overstappen op hun eigen propaangastank. Deze alternatieve energievoorziening is dus goedkoper en dat heeft een duidelijke oorzaak.
"Propaan komt niet uit de pijp van Putin", zegt Antargaz-directeur Marcel Jansen. "We halen het gas uit de raffinaderijen in het Botlek in Rotterdam en bij de importtunnels. Dus het komt niet via Rusland."
Voor het plaatsen van de tanks gelden strikte veiligheidsvoorschriften. Hierom kunnen ze ook alleen in het buitengebied worden geplaatst. "Tanks kunnen nagenoeg nooit binnen de bebouwde kom staan, (...) ook omdat je een tankwagen nodig hebt om te leveren, heb je ruimte nodig", licht Jansen toe.