Rijk van Nijmegen

Oud-raadslid en Stadspartij Nijmegen-oprichter Albaer Hillen (62) overleden

Albaer Hillen
Albaer Hillen © Bert Beelen
NIJMEGEN - Voormalig raadslid, fractievoorzitter en tevens oprichter van Stadspartij Nijmegen Albaer Hillen is vrijdag op 62-jarige leeftijd overleden. Hillen, die naast als politicus en ondernemer ook in veel vrijwilligersfuncties in de stad actief was, kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

De Nijmeegse Fractie

Hillen werd in 2002 lid van de Nijmeegse gemeenteraad, toen nog namens het CDA. In 2012 was hij een van de mede-oprichters van stadspartij De Nijmeegse Fractie, die tegenwoordig Stadspartij Nijmegen. In 2014 werd hij lijsttrekker van de partij en vervulde vervolgens de functie van fractievoorzitter. Als gevolg van een slechte gezondheid moest hij het raadslidmaatschap in die periode regelmatig onderbreken. In 2018 nam hij na 16 jaar afscheid van het raadslidmaatschap. Bij zijn aftreden ontving Hillen een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Hubert Bruls voor zijn jarenlange inzet als raadslid en voor zijn inzet bij tal van maatschappelijke organisaties.

“Nijmegen verliest een bijzondere en unieke Nijmegenaar”

Hillen bleef voor de Stadspartij Nijmegen actief als fractievolger tot 2021 totdat zijn gezondheid ook dat niet meer toeliet. “Zelfs daarna bleef hij voor raad en advies altijd beschikbaar,” laat de partij weten. “Maatschappelijke betrokkenheid hoorde bij Albaer Hillen. Stadspartij Nijmegen is aangedaan door dit verlies. Nijmegen verliest een bijzondere en unieke Nijmegenaar. De Stadspartij Nijmegen raakt haar ‘politiek vader’ kwijt. De fractie zal hem voor altijd dankbaar blijven voor de enorme hoeveelheid kennis, wijsheid en warmte die hij heeft overgedragen aan zijn opvolgers.”

“Albaer was een bestuurder die dichtbij vrijwilligers stond”

Albaer Hillen was naast politicus ook ondernemer. Zo was hij mede-eigenaar van voormalig restaurant De Steiger aan de Regulierstraat in Nijmegen. Daarnaast was bestuurder en vrijwilliger in vele functies. Zo was hij mede-oprichter en bestuurslid bij de Kledingbank Nijmegen, was hij bestuurslid bij activiteitencentrum Doddendaal, vervulde hij een bestuursfunctie bij het Vincent de Paul center en was hijvoorzitter van de Zonnebloem afdeling Bottendaal en Centrum Nijmegen. Daarnaast was Hillen ouderling van dienst bij het Oecumenisch City Pastoraat. “Tekenend voor Albaer is dat hij nooit op afstand bestuurde", schrijft de Stadspartij in haar statement. "Hij was een warm mens die altijd dichtbij de vrijwilligers wilde staan en altijd oprechte interesse toonde in de vele mensen die geholpen werden door de organisaties waar hij actief was.”