Arnhem en omstreken

Tonny beleeft de verrassing van haar leven tijdens een potje jokeren

Tonny krijgt verrassing van haar leven tijdens jokeren
Tonny krijgt verrassing van haar leven tijdens jokeren © RTV Connect
WESTERVOORT - Voor Tonny Demon-Teunissen (92) begint het als een gewoon bezoek aan de nieuwjaarsreceptie van de kaartclub, maar dat verandert wanneer er onverwacht bezoek langskomt.
Burgemeester Arend van Hout maakt een 'spontaan' bezoek aan de jokerclub en pakt de microfoon. Hij maakt tijdens zijn speech een bruggetje naar Tonny. "Ik ben hier met een doel, om iemand in het zonnetje te zetten", begint te burgemeester. "Door u is de wereld een stuk mooier geworden, en dat is ons opgevallen. Het is mij dan ook een genoegen om u te vertellen: Dat het zijne majesteit de koning heeft behaagd om u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau’."
Tonny haar gezicht veranderd van trots naar verrast. “oh!” is het eerste woord dat uit haar mond komt terwijl ze volschiet. Niets is Tonny Demon-Teunissen teveel. En dat wordt beloond met deze titel, overhandigd door de burgemeester Arend van Hout namens de Koning, als blijk van waardering voor haar diensten binnen de kaartclub.

'Niets is haar teveel'

In 1992 neemt de Westervoortse het initiatief om een jokerclub op te richten en 30 jaar lang organiseert zij deze kaartmiddag. Ze verzorgt alles van a tot z.
Van tafels klaarzetten, het innen van betalingen, maar ook het samenstellen van groepen tot de puntentelling controleren, behoort al 30 jaar tot de taken van Demon-Teunissen. Ook houdt ze regelmatig verlotingen om de verenigingskas te spekken. Met dit geld worden weer verschillende activiteiten betaald. "Niet is mijn moeder teveel", volgens zoon Willy Demon: Tonny doet het allemaal. Maar ook de mantelzorg voor haar vader komt naar voren in de speech van de Burgemeester, en dat Willy altijd klaar staat voor iedereen.
Bekijk in de video hoe Tonny wordt verrast:
Haar zoon heeft zich hard gemaakt, om te zorgen dat zijn moeder deze titel zou krijgen. “Normaal zou dit met de lintjesregen gebeuren, maar gezien haar leeftijd hebben ze besloten om het eerder te doen”, vertelt Willy trots.

Nog niet van plan om te stoppen

Ondanks haar hoge leeftijd is Demon-Teunissen nog niet van plan om ermee te stopen, “De dokter heeft gezegd dat ik wel 100 kan worden, als ik het nog zo lang kan doen dat zou mooi zijn”, lacht Demon-Teunissen.