Liemers

Trotse burgemeester Westervoort kijkt vooruit naar 'rooskleurige toekomst'

Trotse burgemeester Westervoort kijkt vooruit naar 'rooskleurige toekomst'
Trotse burgemeester Westervoort kijkt vooruit naar 'rooskleurige toekomst'
WESTERVOORT - Het einde van 2022 komt steeds dichterbij. Daarom blikt Connect in de laatste dagen van dit jaar terug op wat er allemaal gebeurt is in de voorbije maanden. Vandaag is het de beurt aan de burgemeester van Westervoort, Arend van Hout.
Een burgemeester die in zijn vrije tijd graag op zee vaart, moet voor de gemeente ook ‘strak aan de wind zeilen’. Arend van Hout heeft een baan die meer behelst dan ‘alleen maar op de winkel passen’. Westervoort heeft financieel mindere tijden meegemaakt, “maar het gaat nu alweer beter.”
De onafhankelijkheid van de gemeente stond een tijd op het spel, omdat er te weinig geld in kas zat. Volgens de burgemeester ziet de toekomst er nu rooskleuriger uit, "al moeten we alles nog goed in de gaten houden."
Verslaggever Aniek Beekman blikte met burgemeester Van Hout terug op 2022. Het artikel gaat verder onder de video.

Trotse burgemeester

Als Van Hout terugkijkt op het afgelopen jaar, is hij vooral trots. “We hebben de vluchtelingen uit Oekraïne onderdak kunnen bieden in onze gemeente.” Vijftig vluchtelingen wonen momenteel in het oude gedeelte van het gemeentehuis in Westervoort. “En sinds kort hebben we nog een extra noodopvanglocatie net buiten het dorp, voor zo’n tachtig vluchtelingen.”

Tot rust komen op het water

“Het is niet zomaar een baan.” Om zijn hoofd leeg te maken gaat burgemeester Van Hout er graag even tussenuit. “Ik zeil graag op zee, lekker het water op.” Daar haalt hij zijn plezier uit. “Ik ben gelukkig. Hhet gaat goed met mijn vrouw en kinderen, dus wat wil je nog meer.”