Noord-Veluwe

Eindejaars Energiebespaaractie wegens groot succes beëindigd: budget bereikt

Energiebespaaractie wegens succes beëindigd
Energiebespaaractie wegens succes beëindigd © Veluwe Duurzaam
NUNSPEET - De gemeenten Nunspeet, Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Oldebroek en Hattem begonnen aan het begin van deze maand de Eindejaars Energiebespaaractie. De actie liep zo goed dat al ruim voor het einde van de maand het maximale beschikbare budget bereikt werd. De actie is daarom al eerder beëindigd.
Binnen twee weken was het beschikbare budget van de Eindejaars Energiebespaaractie van de Noord-Veluwse gemeenten al bereikt. Bijna 1500 ingediende bonnen van inwoners uit de gemeenten zorgden daarvoor. Inwoners kregen op ingeleverde bonnen 50% korting als zij energiebesparende producten kochten bij een bouwmarkt, doe-het-zelf winkel, installatie- of bouwbedrijf in de regio Noord-Veluwe.

Populaire producten

Veluwe Duurzaam, het duurzaamheidsloket van de zeven gemeenten, laat aan RTV Nunspeet weten dat op 16 december het budget bereikt werd. Met dat het budget werd bereikt zette het loket een melding op de website dat de actie vroegtijdig beëindigd werd. Op die manier konden er geen bonnen ingediend worden die niet meer in aanmerking zouden komen voor de korting. Van de bonnen die wel werden ingediend en ook werden vergoed, waren de volgende vijf artikelen de meest populaire: Radiatorventilatoren, infraroodpanelen, LED-lampen, inductiekookplaten en radiatorfolie.