Achterhoek

Kerstdiner voor minima dit jaar ook in Bronckhorst

Kerstdiner voor minima dit jaar ook in Bronckhorst
Kerstdiner voor minima dit jaar ook in Bronckhorst © Stichting Het Grootste Kerstdiner
ZELHEM - 'Het Grootste Kerstdiner’ waarbij vorig jaar minima in Doetinchem op kerstavond een driegangendiner kregen, komt dit jaar ook naar Bronckhorst. Eetcafé De Groes, uit Zelhem, sluit zich aan bij de ondernemers die de maaltijden verzorgen.
“Het is helaas nog steeds hard nodig, door alle stijgende prijzen misschien nog wel meer dan vorig jaar”, vertelt Maarten op de Weegh. Hij organiseerde vorig jaar in samenwerking met ondernemer Robby Welling, eigenaar van Stadscafé Simons in Doetinchem, 'Het Grootste Kerstdiner’. Daarbij konden ongeveer achthonderd minima op kerstavond een driegangendiner eten. Waar het initiatief zich vorig jaar vooral op Doetinchem richtte, doet dit jaar ook eetcafé De Groes uit de gemeente Bronckhorst mee. "Ze willen graag iets doen voor de mensen die het minder hebben”, aldus Welling. Hij is blij is dat het Zelhemse restaurant nu ook meedoet: “Hoe mooi is het dat we een horecazaak uit Bronckhorst zo ver hebben kunnen krijgen om voor de mensen uit die gemeente een gratis driegangenmaaltijd te maken.”
De eigenaar van De Groes, Ernst-Jan de Gee, hoefde er niet lang over na te denken. Via deze manier hoopt hij zijn dorpsgenoten met een laag inkomen te ondersteunen tijdens de feestdagen: "We doen graag wat voor de mensen uit Bronckhorst die het moeilijk hebben. Want eigenlijk is het te gek, dat in een rijk land als Nederland er mensen zijn die honger hebben met kerst. Daarvoor steken wij graag de handen uit de mouwen.”

Menu

Wat er op het menu zal staan houdt De Gee nog even geheim: “De mensen moeten nog geduld hebben tot kerstavond, wat de driegangen precies worden blijft een verrassing.”