Achterhoek

Lichtjestocht keert weer terug bij verzorgingshuizen Azora

Lichtjestocht keert weer terug bij verzorgingshuizen Azora
Lichtjestocht keert weer terug bij verzorgingshuizen Azora © REGIO8 (archief)
ULFT - Medewerkers van verzorgingshuizen in Ulft en Gendringen willen bewoners tijdens de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw opvrolijken met een parade van verlichte trekkers. In januari werd dit ook gedaan om de bewoners een hart onder de riem te steken na een heftige periode door een corona-uitbraak.
"We hebben toen zoveel leuke reacties gekregen van de bewoners", laat Elona Kemperman, een van de initiatiefnemers van zorgorganisatie Azora, weten. "Nu willen we in de donkere dagen na kerst weer een lichtje laten schijnen voor de mensen." Een van de drijfveren voor de organisatie is om de eenzaamheid van ouderen tijdens de feestdagen tegen te gaan. Het nieuws van een nieuwe lichtjestocht werd bij inwoners van verzorgingshuizen De Meulenbeek, Debbeshoek en De Oevelgunne met open armen ontvangen: "De cliënten wilden gelijk weten hoe laat en wanneer het was. We hebben veel leuke reacties gekregen vanuit Ulft en Gendringen, ook veel collega's die zelf kleinkinderen hebben waren gelijk enthousiast."
Ook over de medewerking van de boeren hoeft de organisatie niet te klagen. "Ze lieten meteen weten dat ze mee willen doen", geeft Kemperman aan. In januari deden er ongeveer dertig trekkers mee, dit aantal werd binnen de kortste keren weer bereikt. "Ze wilden het nog groter maken maar dan wordt het voor ons te ingewikkeld om te regelen." De organisatie heeft dit jaar al meer voeten in aarde omdat het nu als een officieel evenement geregistreerd staat. Daardoor moeten ze wel officiële verkeersregelaars zien te vinden: "Als we niet voldoende verkeersregelaars hebben, kan het helaas niet doorgaan omdat we dan niet verzekerd zijn."