Achterhoek

Schaatsbaan in Doetinchem opent de poorten

Schaatsbaan in Doetinchem opent de poorten
Schaatsbaan in Doetinchem opent de poorten © REGIO8
DOETINCHEM - De schaatsbaan in Doetinchem wordt, nadat de poorten in Winterswijk en Aalten al eerder open gingen, donderdagmiddag geopend. Op andere plaatsen in de Achterhoek moeten de schaatsliefhebbers nog even geduld hebben.
IJsvereniging Doetinchem ’96 trof de afgelopen dagen al de nodige voorbereidingen, waarna de baan nu donderdagmiddag rond 13.00 uur geopend kan worden. Het is de eerste keer dit seizoen dat de schaatsbaan op Sportpark Zuid gebruikt kan worden. De 'wonderbaan' in Winterswijk was in november al open en was deze week ook al de eerste in de Achterhoek waar geschaatst kon worden tijdens deze vorstperiode. In Aalten is de schaatsbaan ook al open.
Op andere plekken in de Achterhoek is het nog even afwachten voor schaatsliefhebbers. IJsbaan Halfweg, tussen Zelhem en Doetinchem, verwacht komend weekend open te kunnen. Ook bij de baan van de Hessenrijders langs de Oude IJssel in Laag-Keppel en bij de ijsbaan in Ulft zijn ze nog bezig met de voorbereidingen.

Droogte

In Varsseveld zal de ijspret voorlopig uitblijven. Door een droge zomer heeft de baan van IJsclub Varsseveld niet genoeg water om deze winter schaatsklaar te zijn.