Rijk van Nijmegen

Gemeenteraad Berg en Dal laat integriteitskwestie onderzoeken

Het gemeentehuis van Berg en Dal
Het gemeentehuis van Berg en Dal © gemeente Berg en Dal
GROESBEEK - De gemeenteraad van Berg en Dal heeft onderzoeksbureau Hoffman opdracht gegeven een vooronderzoek te doen inzake de vermeende integriteitskwestie in de gemeente. Verder zal de Nijmeegse hoogleraar Broeksteeg, deskundige op dit gebied, de gemeenteraad tijdens dit proces te adviseren.

Vooronderzoek gereed voor 2023

Bureau Hoffmann is gevraagd om dit vooronderzoek voor het nieuwe jaar af te ronden. Dit onderzoek heeft betrekking op de eerder dit jaar gestelde vragen over een, reeds veel besproken, mogelijke integriteitsschending. Zodra het vooronderzoek is afgerond wordt openbaar gemaakt of diepgaander onderzoek nodig is.

Schade aan betrokkenen

Afgelopen week is de gemeenteraad van Berg en Dal bijgepraat over dit onderwerp en heeft vervolgens besloten om de bovengenoemde stappen te zetten. De raad kwam in beslotenheid bijeen, om alle betrokkenen te beschermen. Eerdere publicaties hebben al onnodige schade toegebracht aan de betrokkenen, aldus de raad.
Hoogleraar Hansko Broeksteeg adviseert de raad bij de te zetten stappen, zodat zuiver en onafhankelijk de feiten achterhaald worden. Prof.mr. Broeksteeg is gespecialiseerd in politiek staats- en gemeenterecht. Bureau Hofffman is gespecialiseerd in onderzoek naar fraudezaken en integriteitskwesties.
Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal
Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal © Gemeente Berg en Dal