Achterhoek

Eibergse (23) gaat honderd kilometer schaatsen voor KiKa

Eibergse (23) gaat honderd kilometer schaatsen voor KiKa
Eibergse (23) gaat honderd kilometer schaatsen voor KiKa © Marie-Laure Pit
EIBERGEN - De 23-jarige Marie-Laure Pit uit Eibergen gaat de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen voor KiKa. Hoewel Pit nooit eerder geschaatst had, zal zij op 27 januari in Weissensee in Oostenrijk honderd kilometer afleggen op noren.
"Terwijl de donkere dagen voor kerst zich aandringen, sluit ik mijn werkdag af met rondjes op de schaatsbaan", schrijft Pit op Facebook. De Eibergse had voor haar avontuur nog nooit op noren geschaatst en voelt zich niet thuis op het ijs: "Het is nogal een uitdaging, want de laatste keer dat ik met knikkende knieën op schaatsen heb gestaan kan ik mij niet heugen." Om de alternatieve Elfstedentocht toch af te kunnen leggen, volgt Pit sinds oktober schaatsles: "En de progressie geeft vertrouwen."
Voorafgaand aan de marathon wil Pit sponsorgeld ophalen voor KiKa. "Helaas kent iedereen wel iemand die kanker heeft (gehad). Ook ik ben meerdere dierbaren verloren aan deze vreselijke ziekte", vertelt ze tegen Nieuws uit Berkelland. "Ik vind het belangrijk om naast ondernemend ook maatschappelijk verantwoord bezig te zijn en mijn bijdrage te leveren. Maar dat wilde ik wel op mijn eigen manier doen: door iets te doen wat ik (nog) niet kan." De teller staat inmiddels op ruim 2300 euro.

Terras

De Eibergse bedacht met vriendinnen op het terras dat ze wilde gaan schaatsen voor het goede doel. "De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee sluit perfect bij mijn wens aan", legt Pit uit. "Ik kan geld ophalen voor het goede doel en daag mijzelf uit om tot het uiterste te gaan." Op 27 januari zal de 23-jarige de honderd kilometer schaatsen in Oostenrijk.