Noord-Veluwe

Sinterklaasactie levert 3200 euro op voor Tafelronde 156 Nunspeet

Tafelronde 156 Nunspeet haalt 3.200 euro op
Tafelronde 156 Nunspeet haalt 3.200 euro op © Eigen foto
NUNSPEET - Binnen de Tafelronde 156 Nunspeet heeft de sinterklaascommissie in de afgelopen weken 3200,- euro opgehaald. Met dit geld ondersteunen zij lokale maatschappelijke initiatieven en goede doelen.
De mannen hebben zichzelf verhuurd als Sinterklaas en pieten om zo het geld op te halen. Dit deden zij met bezoekjes bij mensen thuis, maar ook door bij bedrijven langs te gaan.
Het is voor de tafelronde inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie. Jan Verbeek is één van de leden in de commissie: “Een drukke periode, want er moet veel geregeld worden. Maar, het levert naast het bedrag dat we ophalen voor onze regio, ook veel plezier onderling op.”
De pepernoten werden dit jaar gesponsord door de bekende pepernotenfabriek Van Delft uit Harderwijk. De meeste bezoekjes zijn door de leden zelf gedaan, maar bij uitzondering konden ze nog een beroep doen op oud-leden van de tafelronde.
Er is nog niet bekend wat er concreet met dit geld gaat gebeuren, maar er zijn genoeg doelen die gesteund worden. Jan: “Het is mooi dat we met dit geld wat kunnen betekenen in onze eigen regio. Een voorbeeld is de Verwendag die we in juni organiseerden. We konden mensen een mooie dag geven, terwijl ze veel zorgen hebben. Het is fijn om iets te kunnen doen op deze manier.”