Achterhoek

Bierwandelingen door de 'Achterhoekse jungle'

Bierwandelingen door de 'Achterhoekse jungle'
Bierwandelingen door de 'Achterhoekse jungle' © De Feestfabriek Alles Komt Goed BV
WINTERSWIJK - De organisator van de Zwarte Cross, De Feestfabriek, heeft vier bierwandeltochten gepresenteerd die lopen door de Achterhoek. Deelnemers kunnen vanuit Beek, Hummelo, Ruurlo en Winterswijk wandelend 'bierelieren in de Achterhoekse jungle’.
“De hele wereld is vanaf vandaag een oergezellige kroeg in beweging”, aldus De Feestfabriek bij de aankondiging van de wandelroutes. Deelnemers kunnen aan de hand van het regionale cannabisbier ‘De Groene Buizerd’ starten op vier verschillende locaties: bij de Uitspanning 't Peeske in Beek, Het Wapen van Heeckeren in Hummelo, De Heikamp in Ruurlo en Berenschot’s Watermolen in Winterswijk. Voorafgaand kunnen de wandelaars bij een aantal verschillende cafés, een knapzak Groene Buizerds ophalen met de bijbehorende routekaart.
Met het initiatief probeert De Feestfabriek mensen aan te sporen om naar buiten te gaan. “Met vrienden in een café zitten en bier drinken is niet per se gezond, maar wel erg gezellig”, laten de ontwerpers weten. “In de buitenlucht bewegen is goed voor lichaam en geest en je kunt mooie plekken ontdekken, maar je krijgt er wel gruwelijk dorst van.”

OV

Volgens de organisatie duren de routes om en nabij de één à twee uur en hebben ze verschillende lengtes, variërend van vier tot zeven kilometer. Alle wandelingen zijn goed te bereiken via het openbaar vervoer. Op deze manier willen de initiatiefnemers voorkomen dat mensen met alcohol op achter het stuur kruipen.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal