Rijk van Nijmegen

Bouw 45 zorgappartementen in Lindenholt gestart

Wethouder Vergunst steekt een van de eerste palen in het toekomstige zorgcomplex
Wethouder Vergunst steekt een van de eerste palen in het toekomstige zorgcomplex © RN7
NIJMEGEN - De bouw van 45 zorgappartementen voor ouderen aan de St. Agnetenweg in Nijmegen is maandagochtend gestart. Wethouder Noël Vergunst gaf het officiële startsein van de werkzaamheden door samen met de medewerkers van ontwikkelaar de KlokGroep, woningcorporatie Woonwaarts en zorgverlener De Waalboog een van de eerste palen in het gebouw steken.
Met de zorgappartementen wordt er gehoor gegeven aan de oproep om ook in de wijk Lindenholt een voorziening te maken voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld mensen met dementie. “Wij hebben in Nijmegen onderzocht waar er in de omgeving zorgwoningen nodig zijn. In onder andere Lindenholt is daar nog behoefte aan. De gemeente is heel erg blij dat Woonwaarts en De Waalboog 45 zorgwoningen bouwen, zodat ouderen uit Lindenholt hier straks in de wijk kunnen blijven wonen", vertelt de wethouder.

Geluidsoverlast

De omgeving kan de komende maanden te maken krijgen met wat geluidsoverlast, legt Vergunst uit. “Tijdens de werkzaamheden zal de buurt echt wel wat horen van bijvoorbeeld de machines die worden gebruikt. Als het wooncomplex straks klaar is, dan zal het hier een hele rustige plek zijn voor zowel de nieuwe- als de huidige bewoners."
Als alles volgens planning verloopt, mogen de eerste bewoners van het zorgcomplex eind volgend jaar, wellicht nog voor de kerst, hun entree maken.