Een nieuwe huiskamer met uitzicht op een nieuwe beleeftuin in het Gasthuis in Millingen

Nieuwe huiskamer
Nieuwe huiskamer © Gasthuis Millingen
MILLINGEN AAN DE RIJN - Een ferme knip met de heggenschaar. Daarmee knipte één van de bewoners van het Millingse Gasthuis een groene slinger van dennentakken door. Hiermee werd vrijdagmiddag een nieuwe huiskamer én een nieuwe beleeftuin officieel geopend.

Nieuwe huiskamer

Naast de Gasterij, de grote ontmoetingsruimte in het verzorgingshuis, heeft het Gasthuis ook een aantal huiskamers. In deze ruimtes kunnen mensen met dementie verblijven, wanneer het in de grote Gasterij iets te druk wordt. Ook wordt er in de huiskamers samen gekookt en gegeten, dutjes gedaan, spelletjes gespeeld en samen gekletst. Het aantal huiskamers is nu uitgebreid naar zes. De nieuwe huiskamer bevat veel glas, waardoor er een prachtig uitzicht is op de ook nieuw geopende beleeftuin.

Dementievriendelijke beleeftuin

In het voorjaar kan men genieten van een schitterende, dementievriendelijke beleeftuin, compleet met o.a. grote, brede wandelpaden, een pluktuin, een rozentuin, een vlindertuin, volop zitjes en waterelementen. Een tuin waar bewoners zelf groenten en fruit kunnen verbouwen en vooral kunnen genieten van kleuren, geuren en smaken waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan.
De nieuwe beleeftuin
De nieuwe beleeftuin © Gasthuis Millingen