Achterhoek

Leerlingen van het Zone.College versieren ijsbaan in Doetinchem

Leerlingen van het Zone.College versieren ijsbaan in Doetinchem
Leerlingen van het Zone.College versieren ijsbaan in Doetinchem © REGIO8
DOETINCHEM - Leerlingen van het Zone.college hebben de ijsbaan in de binnenstad van Doetinchem versierd. Dertig scholieren hebben de versieringen zelf gemaakt om de oversteek vanaf het Simonsplein naar de Catharinakerk mooier te maken.
“Het idee om samen met de leerlingen de ijsbaan aan te kleden is vorig jaar al ontstaan, maar de ijsbaan kon toen vanwege corona niet doorgaan”, vertelt Sanne de Rijcke van het Binnenstadbedrijf Doetinchem. “Dat de leerlingen de brug versieren, is natuurlijk geen toeval. De brug staat in dit project namelijk symbool voor ‘verbinding’. Verbinding tussen de schoolbanken en de maatschappij, het onderwijs in de praktijk brengen en de fijne samenwerking die we inmiddels al enkele jaren met het Zone College hebben.” Met de brug doelt Rijcke op de overgang die is gemaakt naar de kerk, over de ijsbaan.
De leerlingen van de middelbare school werkten de afgelopen periode tijdens praktijklessen aan de versiering. Zo werden er verschillende kerstkransen gemaakt en meterslange guirlandes. “Gezien de korte voorbereidingstijd hebben de leerlingen keihard gewerkt”, aldus Sharon, die werkzaam is als docent op de school. “De guirlandes zijn erg bewerkelijk, maar de dertig leerlingen die aan dit project hebben meegewerkt zijn stuk voor stuk trots op hun resultaat. Erg leuk ook om ze samen met een deel van de leerlingen te bevestigen op de brug en de ijsbaan zo nog mooier te maken.”