Speciaal broodbier bij bakkerij en brouwerij tegen voedselverspilling

NIJMEGEN - Bakkerij ’t Kraayennest en brouwerij De Hemel hebben samen een nieuw broodbier ontwikkeld. Ze hebben dit gedaan, omdat de bakkerij op deze manier minder brood hoeft weg te gooien.
Het bier bevat een niet al te hoog alcoholpercentage en ongeveer 20% brood, maar Thieu Hegger van brouwerij De Hemel zegt dat je het niet snel terug zal proeven. “Nee, ik denk dat een gemiddeld persoon het brood niet terug proeft. Wij als professionals proeven het wel een beetje terug.”
De Hemel verkoopt zelf het bier niet, dat laten ze aan ’t Kraayennest over. De bakkerij wilde graag het biertje toevoegen aan “Kraayennest, een feestje op tafel.” Voorheen zat daar natuurlijk alleen eten bij, maar nu hebben ze het ook met een drankje compleet kunnen maken.
De naam van het biertje is “Steengoed Blond” en dat heeft een speciale reden, laat Koen Keukens van ’t Kraayennest weten. “Steengoed Blond komt vanuit onze traditionele stenen vloer in de oven, dus zo zijn wij op Steengoed Blond gekomen.” De bedrijven zijn zeer tevreden over de smaak van het biertje. Het biertje is in twee formaten te koop.