Rijk van Nijmegen

Voedselbank zamelt houdbare producten en koffiepunten in

Een eerdere inzamelingsactie
Een eerdere inzamelingsactie © Voedselbank Groesbeek e.o.
GROESBEEK - Voedselbank Groesbeek en omstreken voorziet klanten in de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook wekelijks van een pakket goede voeding: vers en houdbaar. Dat willen de vrijwilligers graag blijven doen. Maar in deze tijd hebben ze met twee nieuwe situaties te maken: het aanbod van leveranciers en supermarkten neemt af. En het aantal klanten neemt toe. Dus het is moeilijker om een goed aanvullend pakket te leveren.

Decemberactie

Daarom vraagt men extra aandacht en hulp voor de jaarlijkse decemberactie. Op 10 december staan de vrijwilligers bij de supermarkten in het verzorgingsgebied van de voedselbank klaar met een wensenlijstje. “We vragen u dan om in uw winkelmand of kar van deze lijst wat extra houdbare producten te doen en deze na de kassa te geven aan onze vrijwilligers. Uiteraard ieder naar vermogen. Wij weten maar al te goed, hoe verschillend het besteedbare inkomen kan zijn”, aldus een woordvoerder van de voedselbank.
De vrijwilligers staan van 9.00 tot 17.00.u. in Millingen (Albert Heijn), Beek (Plus), Groesbeek (Albert Hein, Jan Linders en Coop), Molenhoek (Spar), Mook (Plus).Sommige winkels bieden die hele week al de gelegenheid om te doneren.

Douwe Egberts waardepunten

Daarnaast staan tijdens de hele maand december in dezelfde supermarkten de witte inzamelboxen voor Douwe Egberts-waardepunten. Deze actie wordt gehouden in samenwerking met de Lionsclub Rijk van Nijmegen. "Met deze punten kunnen we pakken koffie aanschaffen voor de 120 huishoudens die voor hun voeding van de Voedselbank afhankelijk zijn geworden. Koffie betekent in onze samenleving een basisvoorziening voor ontmoeting en contact".