Recht op energietoeslag ? Vraag aan voor 1 januari !

energietoeslag voor lage inkomens
energietoeslag voor lage inkomens © Pixabay
BERG EN DAL - Inwoners van de gemeente Berg en Dal met een laag inkomen krijgen van de gemeente een eenmalige energietoeslag van € 1300,-. De toeslag is bedoeld om de stijgende energielasten in 2022 te betalen en wordt betaald door het Rijk.
Inwoners met een uitkering van de gemeente die aan de voorwaarden voldoen hebben de uitkering al ontvangen in het voorjaar. Ook veel andere rechthebbenden hebben de uitkering reeds aangevraagd en ontvangen.
Denkt u ook recht te hebben op deze toeslag, wacht dan niet te lang. Aanvragen kan tot 1 januari 2023 via de website van de gemeente Berg en Dal. Hier zijn ook alle voorwaarden te vinden waaraan u moet voldoen.

Ook een toeslag in 2023

Ook in 2023 krijgen inwoners die er dan recht op hebben opnieuw € 1.300,- energietoeslag. Wat u hiervoor moet doen en wanneer u dit krijgt maakt de gemeente op een later moment bekend.

Hulp bij de aanvraag

Inwoners die hulp nodig hebben met het invullen van het formulier kunnen een afspraak maken met de Formulierenbrigade. De Formulierenbrigade werkt op afspraak en is hier online te bereiken.