Rijk van Nijmegen

Nijmegen krijgt een wolkenkrabber van 120 meter hoog

Zo hoog wordt de toekomstige wolkenkrabber
Zo hoog wordt de toekomstige wolkenkrabber © RN7
NIJMEGEN - Nijmegen krijgt waarschijnlijk in 2025 een 120 meter hoge wolkenkrabber. De megaflat bij de Hezelpoort wordt de hoogste toren van de stad en komt op de plek van parkeerterrein Oude Stad in Nijmegen-West. De flat wordt ruim 30 meter hoger dan het huidige Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit.
Het is de bedoeling dat er in het gebouw zo’n 380 woningen komen, waarvan 81 middeldure huurwoningen, 40 appartementen van studentenhuisvester SSH& en 90 sociale huurappartementen van Portaal. Behalve woningen, krijgt de wolkenkrabber ook een parkeergarage met ruimte voor honderden auto’s.
Ontwikkelaar VanWonen gaat de wolkenkrabber realiseren. Er kan nog van ontwikkelaar worden veranderd als er in de komende weken juridische procedures volgen. Hoe de megaflat er precies uit komt te zien, is dus nog onduidelijk. Op 21 december maakt VanWonen de definitieve plannen bekend.
In het RN7 Regionieuws zie je maandagavond een reportage waarbij aan buurtbewoners wordt gevraagd wat zij vinden van de toekomstige wolkenkrabber.