Kinderzwerfboekstation onthuld bij Hema Nijkerk

Kinderzwerfboekkastje bij de Hema NIjkerk
Kinderzwerfboekkastje bij de Hema NIjkerk © Kinderzwerfboek
NIJKERK - Op vrijdag 2 december is er een Kinderzwerfboekstation bij Hema Nijkerk geplaatst en onthuld. Vanaf nu kunnen kinderen ook boeken lenen en laten zwerven als ze in het centrum van Nijkerk zijn. Volop gelegenheid om je even heerlijk in een verhaal te verliezen en daarna mag het boek mee naar huis om later weer verder te zwerven! 'Een mooie en zeer laagdrempelige aanvulling, in ons restaurant gedeelte ' vindt Saskia Kimmel, filiaalmanager van Hema Nijkerk en Hoevelaken. De zwerfboekstations in Gemeente Nijkerk zijn gemaakt door Accent Praktijkonderwijs. Er zijn momenteel 14 huisjes verspreid in Nijkerk en Hoevelaken de initiatiefnemers zijn nog op zoek naar een mooie plek in Nijkerkerveen.
Het werk van Kinderzwerfboek is hard nodig. 'Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst!': verteld Trudy Molenaar van de werkgroep regio Nijkerk.

Hoe werkt het?

Het systeem van Kinderzwerfboek is dat er boeken beschikbaar zijn die gaan zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers en bijvoorbeeld winkels op deze boeken zit een zwerfboeksticker.
De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!
De initiatiefnemers van Kinderzwerfboek Regio Nijkerk roepen iedereen op om eens een kijkje te nemen bij een van de Kinderzwerfboekstations in onze regio, of om de kasten te vullen met kinderboeken die een tweede leven verdienen zodat andere kinderen er weer van kunnen genieten!
Waar de zwerfboekstations momenteel allemaal al staan, is te vinden op de site van Kinderzwerfboek.
Meer informatie?
Neem contact op mailen kan naar: kinderzwerfboekregionijkerk@gmail.com
Of bel gerust 06 38 89 30 35