Het belangrijkste nieuws van deze week

Het belangrijkste nieuws van deze week
Het belangrijkste nieuws van deze week
REGIO - In het RN7 Regionieuws Weekoverzicht blikken we terug op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. In bijgevoegde video zijn de belangrijkste reportages te zien uit het RN7 Regionieuws. In dit artikel, onder de video, staan de belangrijkste artikelen per dag, van onze website.

Maandag: "WhatsApp-berichten leveren extra bewijs in Beuningse vergismoord"

BEUNINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft maandag op een extra zittingsdag over wat de Beuningse vergismoord is gaan heten, nieuwe gekraakte berichten gepresenteerd. Het OM ziet in de WhatsApp-berichten aanvullend bewijs tegen de zes mannen die eind oktober gevangenisstraffen variërend van 20 jaar tot levenslang tegen zich hoorden eisen. > Lees verder.

Dinsdag: "Brommers en scooters met verbrandingsmotor vanaf 2028 verboden in Nijmegen en Lent"

NIJMEGEN - Het Nijmeegse college stelt aan de gemeenteraad voor om vanaf 1 januari 2028 snorfietsen, brommers en scooters met een verbrandingsmotor niet meer toe te staan binnen de bebouwde kom in Nijmegen en Lent. De gemeenteraad zelf riep het college ertoe op om dit vóór 2030 te regelen. Vanaf 2025 zijn dezelfde voertuigen van voor 2011 al niet meer toegestaan in de binnenstad, Hof van Holland en op de campus Heijendaal. Dit zijn ook de zones die vanaf 2025 zero-emissiezones zijn voor stadslogistiek. Alleen uitstootvrije bestel- en vrachtwagens mogen er dan nog rijden. > Lees verder.

Woensdag: "Tbs'er Pompekliniek Nijmegen ontsnapt tijdens verlof"

NIJMEGEN - Een tbs'er van de Pompestichting in Nijmegen is woensdag tijdens zijn verlof aan zijn begeleider ontsnapt.Dat bevestigt een woordvoerder van de Pompestichting na berichtgeving van dagblad de Gelderlander. > Lees verder.

Donderdag: "Oude kolencentrale geeft eeuwenoude bodemschat prijs"

NIJMEGEN - Hoe meer ze graven, hoe enthousiaster de stadsarcheologen van Nijmegen klinken. Op het voormalige bedrijventerrein in de buurt van de oude kolenenergiecentrale is een bijzondere bodemvondst gedaan. "Een boerennederzetting uit de negende eeuw? Dat hadden we hier niet verwacht." > Lees verder.

Vrijdag: "Relschoppers NEC-Vitesse krijgen straf opgelegd"

ARNHEM - De politierechter heeft vrijdag weer twee mannen veroordeeld voor hun aandeel in de rellen na de wedstrijd NEC tegen Vitesse. De mannen zijn volgens justitie samen met tientallen anderen verantwoordelijk voor de uit de hand gelopen rellen op 17 oktober van vorig jaar. > Lees verder.