De Boskabouter opent eerste schaatsbaan van Nunspeet

NUNSPEET - Het is een feestelijke dag voor team de Boskabouter in Nunspeet. Normaal bakt het pannenkoekenhuis, hoe kan het ook anders, pannenkoeken, maar vanaf vandaag is het terrein ook in bezit van een ijsbaan! Schaatsen geblazen met zijn allen. Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd, warme koffie en thee, erwtensoep en lekkere broodjes zijn naast de ijsbaan te vinden. Liever een pannenkoek? Dat kan natuurlijk ook.
Cindy Beckers van pannenkoekenhuis de Boskabouter is blij dat na corona eindelijk weer de handen uit de mouwen gestoken kunnen worden. “We hebben nu drie winters niks kunnen doen in verband met corona, dus samen met collega’s hebben wij het leuke plan bedacht om een schaatsbaan te gaan bouwen hier op het terrein. We hebben er natuurlijk alle ruimte voor.” De schaatsbaan is behoorlijk groot, “hij is 14 bij 10 meter. We hebben er twee chaletjes bij. Eentje voor de schaatsverhuur en eentje voor de dranken en broodjes. Het is echt een beetje een winters veld geworden.”

Voor iedereen plezier

Iedereen is welkom op de schaatsbaan. Jong en oud kunnen voor €5 per halfuur schaatsen met zo’n 12 man per keer. Zo heeft iedereen zijn eigen ruimte om te schaatsen. Vandaag is niet alleen de opening van de schaatsbaan, er is veel meer te doen bij de Boskabouter. “Vandaag hebben we een soort van samenwerking met de Passiebloem uit Nunspeet, zij hebben een kraampje van 12:00 tot 17:30 uur met kerststukjes. Een vrouw uit Nunspeet komt om kinderen te schminken van 15:00 tot 18:00 uur”, zegt Cindy. Nederland speelt vandaag om 16:00 uur tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK, maar ook die is te kijken bij de Boskabouter onder het genot van een lekker drankje.

Nico is onderdeel van deze dag

Hij kreeg een klein primeurtje, Nico, de kabouter mascotte van de Boskabouter. Hij mocht als eerste op de schaatsbaan een rondje schaatsen en zal vandaag ook aanwezig zijn bij de opening. Op de foto met Nico is ook nog mogelijk.

Financieel plaatje

We leven in een crisis waarin de gas- en energieprijzen onwijs stijgen, een ijsbaan bevriest niet uit zichzelf met deze tempraturen. De Boskabouter heeft daar een oplossing voor, “het is een kunststof baan, dus die wordt gewoon in één keer neergelegd als een soort van puzzel. Het is een hele investering en hopelijk krijgen we het terug met de mensen die komen schaatsen.”