Uitwedstrijd voor VSCO'61 tegen FC Horst

Uitwedstrijd voor VSCO'61 tegen FC Horst
Uitwedstrijd voor VSCO'61 tegen FC Horst
OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 de uitwedstrijd tegen FC Horst in Ermelo. De wedstrijd op sportpark De Adelaar begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. van der Lei.
De wedstrijd is een halfuurtje vervroegd omdat het Nederlands elftal om 16:00 uur aftrapt in de achtste finale van het Wereldkampioenschap voetbal (WK) tegen de USA. Ongewoon, omdat normaliter het WK in de zomerstop van het voetbal wordt gespeeld. Het vervroegen van zo’n wedstrijd heeft vaak ook gevolgen voor de wedstrijden die voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal op hetzelfde veld worden gespeeld. Ach, je moet er wat voor over hebben.
De wedstrijd tussen FC Horst en VSCO’61 is de wedstrijd tussen de nummers vier en negen op de ranglijst. Het onderlinge verschil is slechts drie punten wat aangeeft dat het dringen is in de middenmoot. FC Horst begon de competitie flitsend en met vier wedstrijden gespeeld stond het met 12 punten bovenaan met een doelsaldo van 14 voor en 3 tegen. Hierna kwam de klad erin en uit de laatste vier wedstrijden werd slechts een punt behaald. Dat was tegen Be Quick’28 waartegen met 2-2 gelijk werd gespeeld. FC Horst staat dus met 13 punten uit acht wedstrijden op de vierde plaats. Afgelopen zaterdag werd met 2-0 verloren van WVF.
VSCO’61 heeft uit negen wedstrijden tien punten behaald. Afgelopen week werd thuis met 0-2 verloren van buurman OWIOS. Een gevoelige nederlaag in een slechte wedstrijd waarin VSCO’61 zich geen goede dienst bewees. De voorafgaande weken was het spel van De Kanaries best aardig, maar zaterdag was het team geen schim van de ploeg van de laatste weken.
Bij VSCO hopen ze zaterdag op herstel van De Kanaries. Beide teams zijn elkaar al vele seizoenen in competitieverband tegen gekomen met wisselende resultaten. Afgelopen seizoen werd thuis in Oosterwolde met 1-1 gelijk gespeeld en uit met 2-0 verloren.