Noord-Veluwe

Van Kinsbergen College neemt duik in Veluwemeer voor KWF

Richting het koude water
Richting het koude water © RTV Nunspeet
ELBURG - Vol enthousiasme namen leerlingen woensdagmiddag een duik in het Veluwemeer om zo geld op te halen voor het KWF. Veel ouders en medeleerlingen waren aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Wethouder Bertus Jeensma, van o.a. sport, cultuur en toerisme van de gemeente Elburg, was aanwezig om gezamenlijk af te tellen voor de start. Na afloop stond er een heerlijke kop warme chocolademelk voor de deelnemers klaar.

VKC4WKF

Woensdag organiseerde het Van Kinsbergen College haar jaarlijkse VKC4KWF actie. De ochtend stond in het teken van diverse sportactiviteiten. Iris, Demy en Angelo uit Nunspeet hadden deelgenomen aan het tennistoernooi. Jeffrey en Robin, uit Elburg hadden de sponsorloop gelopen en Robbin, uit Elburg kwam zo van het voetbaltoernooi Weer anderen hadden het mountainbike-parcours afgelegd. Zij allen waren op het strand aanwezig om hun medeleerlingen aan te moedigen de kou te trotseren.

KWF-duik

Silke, Norah en Caitlin uit ’t Harde stonden klaar in hun badpak. Zij hadden al deelgenomen aan de 12 uurs-actie en hadden van dinsdagavond 20:00 uur tot woensdagochtend 8:00 uur op school doorgebracht. Van slapen was niet veel gekomen. Zij hadden veel spelletjes gedaan en ook gedanst om de nacht door te komen. Nu namen zij deel aan de KWF-duik. Na een kleine warming up renden de deelnemers met koude water in. Daar stonden duikers van de reddingsbrigade klaar om eventueel in actie te komen, maar gelukkig bleek dat niet nodig. Velen kwamen niet verder het koude water in dan hun benen, maar enkele die-hards trokken echt een baantje, waaronder directeur mevr. H. van den Berg en decaan de heer M. Schumacher. Ook hebben wij de heer Baas en de heer Bonestroo, docenten lichamelijke opvoeding gespot, die met de leerlingen mee het koude water in gingen.

KWF-actie D&P klassen

De 3e-jaars leerlingen van het vak Dienstverlening & Producten hadden die ochtend massaal pepernoten gebakken, die zij daarna verkochten voor het goede doel. De 4e-jaars leerlingen D&P verzorgden een grote Dinner Avond. Zij serveerden een heerlijk driegangendiner met een grote diversiteit aan gerechten aan de maar liefst 108 gasten.
Hoeveel geld de school met al deze activiteiten heeft opgehaald was nog niet bekend, maar alleen al de 12 uurs-actie had een bedrag van € 1500 opgeleverd en de verwachting is dat daar nog veel geld aan toegevoegd zal worden.