In Berg en Dal krijgen zo'n 650 mantelzorgers het mantelzorgcompliment

Mantelzorger Suzanne Rutten krijgt het eerste compliment van de wethouder
Mantelzorger Suzanne Rutten krijgt het eerste compliment van de wethouder © Gemeente Berg en Dal
BERG EN DAL - De komende tijd krijgen zo'n 650 mantelzorgers in de gemeente Berg en Dal het mantelzorgcompliment. Wethouder Irma van de Scheur overhandigde dinsdag het eerste compliment aan mantelzorger Suzanne Rutten.
Als mantelzorger lever je een belangrijke bijdrage aan de zorg voor je naaste. Gemeentes waarderen deze inzet van mantelzorgers. En laten dat jaarlijks blijken via de mantelzorgwaardering, ook wel een mantelzorgcompliment genoemd. "Met het mantelcompliment laten we zien dat we blij zijn met de inzet van onze mantelzorgers.”, aldus de wethouder. De gemeente Berg en Dal laat de waardering blijken met een waardebon ter waarde van 50 euro.
Gemeentes krijgen hiervoor budget, dat zij naar eigen inzicht mogen inzetten. De mantelzorgwaardering kan bijvoorbeeld bestaan uit een geldbedrag, kortingsbonnen of bijeenkomsten voor mantelzorgers.

De individuele waardering verschilt per gemeente

De zogenaamde individuele waardering, in de vorm van bijvoorbeeld een cadeau(bon) of geldbedrag verschilt nogal per gemeente. Zo zijn er gemeentes waar helemaal niets wordt gegeven, in andere gemeentes kan het bedrag enorm verschillen. Zo krijgt men, zoals gezegd, in Berg en Dal de waardebon van 50 euro, in de gemeente Nijmegen wordt de mantelzorger gewaardeerd met 200 euro contant.

Activiteiten voor mantelzorgers

Naast deze individuele waardering worden er in de gemeente Berg en Dal wel diverse activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd door Mantelzorg Berg en Dal. Ook biedt deze organisatie de mantelzorger advies en ondersteuning.