Liemers

Montferland vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen

Montferland vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen
Montferland vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen © REGIO8
DIDAM - Wethouder Ingrid Wolsing en Jeanette Derksen van Montferland zijn dinsdagmiddag in Didam op pad gegaan voor de campagne Orange the World. Een actie om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.
“Het is te triest voor woorden dat er op dit moment nog steeds één op de drie vrouwen op de wereld te maken heeft met mishandeling”, vertelt Wolsing. Doormiddel van het hijsen van de vlag op het gemeentehuis en het ophangen van posters hopen de wethouders dat er meer aandacht komt voor het probleem, zowel in Montferland als wereldwijd. “Geweld tegen één op de drie vrouwen in de wereld is nogal wat. Er is heel veel geweld dat wij niet zien", vertelt Derksen "En als je het niet ziet, wordt er ook niks aan gedaan. En door het toch in de wereld te brengen dat we er aandacht voor vragen, hopen wij dat er ook meer over gepraat wordt en we daar vrouwen mee helpen.”
Voor de actie worden vaak gebouwen in oranje licht gezet, zo ook dit jaar in Oude IJsselstreek en Bronckhorst. Maar vanwege de energiecrisis doet Montferland daar niet aan mee. “Wij vinden dat niet gepast in deze tijd", vertelt Wolsing. "Waar we toch vooral de boodschap meegeven om zo zuinig mogelijk te zijn met energie. Dat wij dan als lokale overheid een gebouw in het oranje steken, dat kan niet.”