Noord-Veluwe

Cheque uitgereikt aan Jeugdfonds Sport en Cultuur

V.l.n.r.: Xander van Espelo, wethouder Van de Bunte, Auke Sinte Maartensdijk en burgemeester Céline Blom
V.l.n.r.: Xander van Espelo, wethouder Van de Bunte, Auke Sinte Maartensdijk en burgemeester Céline Blom © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Vanwege het vijftigjarig bestaan van de gemeente Nunspeet werd er besloten om in samenwerking met Maxipromo een fiets- en hardlooptenue te maken voor gemeente Nunspeet. Van elk verkocht tenue ging een deel van de opbrengst naar een goed doel: het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dinsdag 29 november werd de cheque in het gemeentehuis van Nunspeet door wethouder Van de Bunte namens de gemeente Nunspeet en Xander van Espelo namens Maxipromo uitgereikt aan bestuurslid van het Jeugdfonds Aukje Sinte Maartensdijk.
Zo’n zeventig tenues werden er het afgelopen jaar in twee verkooprondes verkocht. Naast een deel van de opbrengst van de tenues deed Maxipromo nog een bijdrage, bij elkaar goed voor een cheque van €750,-. De plannen voor de Nunspeetse tenues werden gemaakt na een geslaagd design voor wielerkleding met de vlag van Hierden erop. Wethouder Van de Bunte legt uit dat er nog wel wat voor nodig is om de gemeente aan een actie als deze te verbinden: ‘Je mag als gemeente natuurlijk niet zomaar een commercieel bedrijf steunen, dus hebben we het benaderd als een stukje ‘staatssteun’. De gemeente heeft het gemeentelogo beschikbaar gesteld voor ontwerp en zo kon het design van het tenue tot stand komen.’ Van Espelo was tevreden met de verkoop: ‘Niet iedereen doet aan hardlopen of fietsen en wie dat wel doet heeft waarschijnlijk de kast al vol hangen met allerlei tenues. Met deze opbrengst kunnen we toch weer een klein steentje bijdragen!’ Speciaal voor de burgemeester had hij een van de tenues meegenomen, die zij voor de uitreiking van de cheque in ontvangst mocht nemen.
Burgemeester Céline Blom neemt het tenue in ontvangst van Xander van Espelo
Burgemeester Céline Blom neemt het tenue in ontvangst van Xander van Espelo © RTV Nunspeet

Jeugdfonds

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is een fonds dat het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen aan sporten en creatieve activiteiten zoals dansen, schilderen of toneel. Wanneer een gezin een lidmaatschap of in sommige gevallen materiaal niet kan betalen kan via een intermediair het fonds ingeschakeld worden om dit te betalen. Het fonds probeert daarin maatwerk te leveren zodat iedereen mee kan doen, legt Maartensdijk uit: ‘Wanneer een kind toch mee kan doen aan een sport of culturele activiteit leren ze veel vaardigheden zoals winnen en verliezen, vriendjes maken, samen delen en nog zo veel meer. Ook zien we dat de kinderen vaak beter in hun vel zitten wanneer ze kunnen deelnemen en daardoor soms ook beter presteren op school’.
Ook in gemeente Nunspeet worden kinderen en jongeren aan de sport en creatieve activiteiten geholpen door het Jeugdfonds. In het afgelopen jaar, tot en met het derde kwartaal, werden al tien aanvragen goedgekeurd. De aanvragen waren onder andere voor dans, ballet, vechtsporten en voetbal.