Rijk van Nijmegen

Een bezoekersruimte, een werkplaats en een flinke opknapbeurt: De Kekerdomse molen De Duffelt kan weer jaren mee

Molen De Duffelt in Kekerdom
Molen De Duffelt in Kekerdom © Bert Roodbeen
KEKERDOM - "De ruimte biedt, door de grote glazen pui en het glazen dak, een spectaculair uitzicht op een draaiende molen en de prachtige omgeving". Zo omschreef een bezoeker de ervaring bij een bezoek aan de nieuwe bezoekersruimte bij de Kekerdomse molen De Duffelt.
Begin van het jaar startte de bouw van een bezoekersruimte en werkplaats bij de molen. Zaterdag 26 november, tijdens de Gelderse molendag, werden deze ruimtes officieel in gebruik genomen. De bezoekersruimte biedt plaats aan zo'n twintig personen en beschikt ook over noodzakelijke sanitaire voorzieningen. Ook werd de molen flink opgeknapt en van binnen en buiten opgeschilderd.
De nieuwe ontvangstruimte
De nieuwe ontvangstruimte © Bert Roodbeen
René Rieken, voorzitter van "Stichting Kekerdomse Molen De Duffelt", heette de aanwezigen welkom. Bijzonder blij met het resultaat bedankte hij alle sponsoren, maar met name de eigenaren van de molen, Jack en Ineke Bongers.
Wethouder Alex ten Westeneind verrichte de opening door het weghalen van een groot doek voor de ingang. "Een schitterend resultaat, waar de gemeente Berg en Dal trots op mag zijn ".
Wethouder Alex ten Westeneind opent de molen
Wethouder Alex ten Westeneind opent de molen © Bert Roodbeen