Rivierengebied

Digitaal Ziekenhuis Rivierenland leren kennen via een escape room

Digitaal Ziekenhuis Rivierenland leren kennen via een escape room
Digitaal Ziekenhuis Rivierenland leren kennen via een escape room © Ziekenhuis Rivierenland
TIEL - In het kader van het 40-jarig bestaan maakte Ziekenhuis Rivierenland een digitaal escapespel voor jongeren. Jongeren ervaren zo op een interactieve manier hoe het is om verpleegkundige in het ziekenhuis te zijn.
Iedereen kent het beroep verpleegkundige. Maar weet je ook wat een verpleegkundige precies doet, wat er achter de schermen in het ziekenhuis gebeurt en ken je de vele andere beroepen die je hier tegenkomt? Speel het digitale escapespel van Ziekenhuis Rivierenland ‘Help Lara weer op de been!’ en kom erachter.
Het spel begint met Lara. Ze heeft haar been gebroken en wordt in het ziekenhuis opgenomen. Hier komt ze Jasper tegen. Jasper is verpleegkundige in opleiding en gaat voor Lara zorgen. Help jij Jasper om er met hem voor te zorgen dat Lara snel weer op de been is? Je kunt het escapespel het beste alleen of in een groepje van maximaal drie personen spelen. Het spel duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Scan de QR-code om het spel te starten.

Iedereen kan het spel spelen

“We willen mensen al op jonge leeftijd inspireren om in de zorg te werken. Dat kan via veel verschillende opleidingen en in veel verschillende functies. In de zorg kun je zoveel voor mensen betekenen. Met dit spel geven we daar een voorproefje van", vertelt Esther Giesbers, manager Personeel & Organisatie.
Het escapespel wordt naar alle basis- en middelbare scholen in de regio gestuurd. Ondanks dat het spel gemaakt is voor jongeren, is het eigenlijk voor iedereen leuk om te spelen die nieuwsgierig is naar het verpleegkundig vak.