Rivierengebied

Veerdam Gellicum in ere hersteld met nieuwe voorzieningen

Onthulling van het cultuurhistorisch bord bij nieuwe veerdam in Gellicum. Links Jos Story, rechts wethouder Rutger van Stappershoef
Onthulling van het cultuurhistorisch bord bij nieuwe veerdam in Gellicum. Links Jos Story, rechts wethouder Rutger van Stappershoef © Gemeente West Betuwe
GELLICUM - De veerdam Gellicum is dit jaar door de gemeente West Betuwe vanuit cultuurhistorisch oogpunt zoveel mogelijk teruggebracht zoals het vroeger was. Zaterdag 26 november opende wethouder Rutger van Stappershoef de nieuwe veerdam in Gellicum. Ook werd een cultuurhistorisch bord van het oude veer onthuld. Deze veerdam zorgt ervoor dat de rivier de Linge ook in Gellicum openbaar bereikbaar wordt voor inwoners.

Recreatief gebruik

Voor recreatief gebruik is er een nieuwe trailerhelling en steiger gerealiseerd. Met de komst van deze openbare veerdam met trailerhelling en steiger, gaat een lang gekoesterde wens van inwoners in vervulling.

Linge bereikbaar voor elke kern

 “De veerdam in Gellicum is een prachtig voorbeeld hoe recreatie, cultuurhistorie en kerngericht werken met elkaar verbonden kunnen zijn en daarmee ook dienend aan verschillende doelgroepen. Zo komt het tegemoet aan de wensen vanuit de kernagenda Gellicum, de lokale visverenigingen en de Historische Kring West-Betuwe. Deze veerdam is één van de vele openbare voorzieningen die het afgelopen jaar zijn gerealiseerd langs de Linge”, vertelt Van Stappershoef. Hij is blij dat de veerdam bij Gellicum in ere is hersteld. En dat daarbij nieuwe voorzieningen zijn gecreëerd die in een behoefte van inwoners voorzien.
De hernieuwde veerdam is onderdeel van het project ‘Linge bereikbaar voor elke kern’ binnen de gemeente West Betuwe. Om de recreatieve mogelijkheden aan en langs de Linge te verbeteren. Het doel van dit project is dat elke kern in de gemeente West Betuwe die grenst aan de Linge een openbaar toegankelijke voorziening krijgt. Eerder al werd de openbare steiger in Deil geopend en inmiddels zijn er nog meer nieuwe steigers gerealiseerd of vernieuwd. Bij Heukelum, Beesd, nabij Geofort, Fort Asperen en aan de Tielerweg in Geldermalsen.