DSV kan het nog: 2 – 0 zege op Terschuurse Boys

DOORNSPIJK - Vaak is een overwinning het enige wat echt helpt om uit een mindere periode te komen. En laat dat nou net gebeurd zijn met DSV. Afgelopen zaterdag een slechte pot tegen Swift met als gevolg een verdiende nederlaag, dit keer een zeer gemotiveerd en als één man opererende “vechtmachine”. Hiermee kregen ze Terschuurse Boys op de knieën en stapten ze zelf moe maar voldaan van het veld.
Volgens een vooraf gemaakte afspraak met de speaker van DSV benutte Jeffrey Schreurs al in de 4e minuut een toegekende strafschop. Rond de 20e minuut even een tegenslag: Martijn Lieferink werd deels uit voorzorg gewisseld met een blessure, maar invaller Jan van Norel nam zijn taken op een goede manier over. In tegenstelling tot het andere oranje breidde DSV de voorsprong uit naar 2 – 0 toen na een snelle aanval in de 33e minuut de op volle snelheid liggende Henry Hofmeijer iedereen te glad af was en scoorde.
Vlak voor rust scoorde Terschuurse Boys weliswaar de 2 – 1 maar die treffer werd geannuleerd: de bal zou al achter de lijn zijn geweest voordat de treffer viel. In de tweede helft een fel aandringend Terschuurse Boys, maar doelman Laurens Dekker behoefde niet eenmaal zijn kwaliteiten te tonen. Aanvallend bakte Terschuurse Boys er weinig van en de driepunter kwam niet noemenswaardig in gevaar.
Volgende week zaterdag heeft DSV geen competitieverplichtingen – s.v. Lelystad trok zich terug uit de competitie - en voetbalt ook niet vriendschappelijk, op 10 december wordt er op sportpark De Haere om 14.30 uur afgetrapt tegen EFC uit Ermelo.

Uitslagen:

VVOP – EFC 2 – 0 ; Elspeet – Zeewolde 2 – 5 ; KVVA – Hoevelaken 0 – 5 ; Zwart Wit – Swift 5 – 1 ; DSV – Tersch. Boys 2 – 0 ;