Nunspeet komt langzaamaan in de kerstsferen

NUNSPEET - De Sint wandelt nog in het land en de Kerstman staat alweer voor de deur. December komt eraan en dan kleurt heel het land in kerstthema, ook Nunspeet. Bij Seewende, onderdeel van Het Baken, was de zo gehete winterfair. Kraampjes met cadeautje en werkjes van bewoners konden gekocht en bewonderd worden. Voor de innerlijke mens werd ook goed gezorgd, hamburgers werden gebakken en voor de kinderen was er ook genoeg te eten.
“Eigenlijk gaat alles super goed en mogen we niet klagen. Het is onwijs druk en daar zijn we heel tevreden mee”, vertelt Marja. Het is voor het eerst sinds corona dat dit evenement bij Seewende wordt georganiseerd en daar is bewust voor gekozen. “Ik heb dit eerder georganiseerd en nu corona voorbij is dacht ik, ik doe het gewoon!” Benoemd Marja trots. De voorbereiding duurde tien weken en daar zal het niet aan liggen, “ondanks dat we tien weken hadden blijft het toch spannend, maar we zijn tevreden”, meldt Marja.

Sinterklaascadeautjes en kerstcadeautjes

Voor Sinterklaas is er ook genoeg te koop. Alle schoentjes kunnen gevuld worden met de cadeaus die mensen konden kopen. Aan kerstcadeautjes ook geen gebrek bij Seewende. Bewoners hebben kleine kerststukjes gemaakt en andere creatieve werken. Voor de organisatie was het ook van belang dat iedereen zijn creativiteit kwijt kon. Volgend jaar zal Seewende weer een winterfair organiseren .