Lavinia Meijer brengt Westerse en Arabische klanken samen in Theater Lampegiet

LaviniaMeijer en het AAO Immortal Trees
LaviniaMeijer en het AAO Immortal Trees © Udo Prinsen
VEENENDAAL - Op donderdag 8 december komt harpiste en Edison-winnares Lavinia Meijer samen met het Amsterdams Andalusisch orkest naar Theater Lampegiet in Veenendaal. In de voorstelling Immortal Trees worden muziekstukken gespeeld waarbij verhalen over muzikale wortels in verschillende culturen centraal staan. Lavinia en het orkest brengen zowel bestaand als nieuw repertoire.
De unieke samenwerking tussen de harpiste en het orkest resulteert in een samenvloeiing van Westerse en Arabische klassieke muziek en bijzondere muzikale arrangementen. Er ontstaan unieke en vloeiende improvisaties met oog voor detail. In Immortal Trees laten Lavinia en het orkest zich inspireren door hun muzikale wortels. Lavinia zegt zelf het volgende over de voorstelling: “De muziek die ik met veel plezier en ontdekkingsmomenten met het Andalusisch Orkest gemaakt heb, is een ode aan het muzikale verhaal en verbindt de muziek aan verhalen over bomen die in verschillende culturen een speciale plek innemen."
Tijdens de voorstelling raken vaste structuren verwikkeld in een bundeling van diep samenspel, onverwachte verbindingen en de onverwoestbare kracht van muziek.
Lavinia Meijer is een Nederlandse harpiste. Ze heeft al verschillende prijzen binnengesleept, waaronder de Nederlandse muziekprijs en een Edison voor haar album Are you still somewhere. Ook wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika en heeft ze samengewerkt met verschillende componisten, zoals Philip Glass.
Het Amsterdams Andalusisch Orkest bestaat uit verschillende muzikanten uit binnen- en buitenland en treed al jaren op met uiteenlopende muzieksoorten uit diverse periodes en stijlen, van Oosterse muziek tot volkse muziek uit de Maghreb. Ook hebben zij samengewerkt met verschillende gerenommeerde musici uit allerlei genres.
Meer informatie Donderdag 8 december 2022 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €25,00 via www.lampegiet.nl