Achterhoek

Keppelseweg in Doetinchem vanaf vrijdag weer open voor verkeer

Keppelseweg in Doetinchem vanaf vrijdag weer open voor verkeer
Keppelseweg in Doetinchem vanaf vrijdag weer open voor verkeer © REGIO8
DOETINCHEM - De vernieuwde Keppelseweg in Doetinchem gaat vrijdag open. De weg, die sinds midden augustus dicht heeft gezeten, is na de werkzaamheden toekomstbestendig.
"De Keppelseweg is één van de belangrijkste verbindingswegen in Doetinchem", aldus wethouder Rens Steintjes. "Nu én in de toekomst. Hiermee blijft onze binnenstad goed bereikbaar. En vanaf de andere kant bekeken blijven natuurlijk alle omliggende gemeenten voor onze inwoners goed bereikbaar." Hoewel meerdere incidenten plaatsvonden tijdens de wegafsluiting, waaronder het aanrijden van verkeersregelaars, bedankt de wethouder iedereen voor het begrip tijdens de werkzaamheden.
Bij de vernieuwing van de weg stond duurzaamheid voorop. De Keppelseweg heeft een nieuw wegdek en fundering gekregen dat voor 99% bestaat uit oud gerecycled asfalt. Dat heeft gezorgd voor minder (diesel)vrachtwagens die het materiaal aan- en afvoeren. Ook gebruikte de aannemer elektrische machines, waardoor de stikstofuitstoot en het lawaai werd beperkt.