Uitvoering Bach's Magnificat COV Excelsior Ede

Concert COV Excelsior
Concert COV Excelsior © Flyer
EDE - Op vrijdag 2 december voert COV Excelsior Ede het Magnificat uit, van zowel vader Johann Sebastian, als zoon Carl Philipp Emanuel Bach. Een mooie gelegenheid om deze beide versies van de lofzang van Maria volgens het Evangelie van Lucas, met overeenkomsten en verschillen te kunnen beluisteren.
COV Excelsior is een Christelijke Oratorium Vereniging, opgericht in 1905. In de afgelopen jaren waren door de Coronapandemie het repeteren en concerten niet altijd vanzelfsprekend, maar inmiddels gaat het koor er weer vol voor en kijkt uit naar het komende concert.
Aan het Magnificat werken mee: Sopraan Nanette Mans, mezzo sopraan Sophia Faltas, tenor Adriaan de Koster en bas Michiel Meijer. Koor en solisten worden begeleid door Barokorkest Cappella Maria Barbara en op orgel door Henk van Zonneveld. Het geheel staat o.l.v. Gerben Budding, dirigent van COV Excelsior. Het concert vindt plaats op vrijdag 2 december om 20:00 uur in de Beatrixkerk te Ede. Voor het bestellen van tickets en meer informatie, zie www.cov-excelsior.nl