Noord-Veluwe

Kunstschaatsbaan komt naar Nunspeet

Kunstschaatsbaan komt naar Nunspeet
Kunstschaatsbaan komt naar Nunspeet
NUNSPEET - Hoewel de lage temperaturen van afgelopen weekend weer op de retour zijn, wordt er elders in Nunspeet hard gewerkt om de vorst aan de grond te krijgen. Bij Pannenkoekenhuis de Boskabouter zijn de voorbereidingen voor een kunstschaatsbaan namelijk in volle gang.
Ruim 150 vierkante meter aan kunstschaatsbaan is besteld voor op het winterveld bij het pannenkoekenhuis. Ook worden er een heel stel kerstbomen geregeld die vrolijk versierd gaan worden. Na een flinke ronde schaatsen kan je bij het veld ook terecht voor een (warm) drankje en het aanbod van diverse foodtrucks, zoals een kom huisgemaakte erwtensoep of een broodje Unox. Van dit alles kan naast de vuurton genoten worden, om weer lekker op te warmen na een tijd op het ijs. Nico de Boskabouter (volgens het pannenkoekenhuis de eigenlijke organisator van de schaatsbaan) zal ook regelmatig op het ijs te vinden zijn.

Extra uitpakken

Tim Vissers, woordvoerder van het pannenkoekenhuis, vertelt waarom de schaatsbaan deze winter zijn intreden doet: ‘Het is voor ons drie jaar geleden dat we een ‘normale’ winter hebben gedraaid vanwege het coronavirus. We willen dit jaar dan ook extra uitpakken met deze schaatsbaan’. Vissers merkt dat het idee van de schaatsbaan in Nunspeet in goede aarde valt: ‘We merken veel enthousiasme uit de omgeving.’
De schaatsbaan zal geopend zijn tussen 2 december en 8 januari. Schaatsverhuur is aanwezig op het winterveld bij de schaatsbaan.